miercuri, 14 decembrie 2011

Cum sa-ti optimizezi redirectele?

Sunt cateva tehnici ce ajuta la imbunatarirea vizibilitatii redirectelor/serverelor in lista de internet, dar astazi va voi prezenta 3 dintre ele. Urmarind acesti pasi veti remarca o imbunatatire a performantei.

1: HostName si Game Desctiption dinamice.  Veti atrage un numar de potentiali clienti mult mai mare prin schimbarea periodica a datelor serverului.
2: Adaugarea unui byte ce va influenta algoritmul de sortare. Multi si-au dat seama de tehnica ce foloseste caracterul "Space" pentru a face mai vizibil serverul. Azi insa, vin cu o solutie mai inovatoare, solutie pe care o va folosi si xhlds in noul update.

Se descarca un Hex Editor: Personal il folosesc pe acesta http://www.chmaas.handshake.de/delphi/freeware/xvi32/xvi32.htm

Se incarca fisierul de configurare(demontratie pe powergods-desi nu e necesar avand o functie mai eficienta inclusa)


Se selecteaza primul caracter din nume.
Se deschide Edit-Insert String, se bifeaza Hex si se adauga 05.


Se salveaza. Algoritmul de ordonare verifica pe rand caracterele incepand de la primul. Caracterele vizibile incep de la un anumit moment in codul ASCII, iar adaugand un caracter special, sortarea va tine cont de el. Atentie!!! Nu introduceti byte mai mic de 0x05 deoarece puteti provoca anomalii in functionare, bytes-ii fiind rezervati. O sa vedeti ca la sortarea pe nume, serverul apare primul indiferent de numele acestuia.

3: Prioritatea procesului! Se seteaza din TaskManager, sau din scriptul de pornire, in special cele csservers(.bat). Consumul de resurse o sa creasca semnificativ, in schimb diferentele se vor vedea. Procesele vor trimite responseul mult mai repede, pingul fiind mult mai scazut.

Zilele urmatoare voi veni cu alte sfaturi utile.

Un comentariu: