luni, 30 ianuarie 2012

Setti!

Din pacate am observat in ultimul timp ca Setti nu mai este deloc o metoda buna de populare. Nu ma refer la boost, ci la inscrierea in "masterul" lor. De cand au facut boostul, celelalte servere si-au pierdut cam complet vizibilitatea. Astfel inscrierea devine o operatiune cat se poate de inutila.

Cum functioneaza boostul: Stim bine ca sortarea nu o face masterul si HL-ul clientului/sau Steamul. Drept urmare, Setti nu are cum sa iti puna serverul mai sus in liste. E imposibil daca ne gandim ca unii filtreaza dupa nume, altii ping, harta, mod chiar. Deci s-au gandit la altceva.

Un jucator trimite queryul de lista catre mastere. Masterul are posibilitatea sa trimita raspunsul in transe. Adica daca sunt 1000 de servere, nu-ti trimite 6 KB de date odata, pentru ca exista riscul sa creeze un SEG-FAULT, ci iti trimite in 2 transe a cate 3 KB sa spunem. De specificat este ca pt fiecare server sunt alocati 6Kb(4-ip + 2 port(unsigned short)). Setti avea 3 IP-uri la mastere. Dintre ele a ramas decat unul(188.*.*.*). E, acest singur IP e folosit pentru boost. Sa spunem ca la boost sunt 400 servere. El face cam asa:


Tu trimiti query pt lista. El intr-o prima faza iti trimite cele 400 servere. Clientul stie ca mai trebuie sa primeasca date inca si asteapta. Problema e ca celelalte date pot fi trimise la un interval de timp mare. De ex: Iti trimite 400 de servere si la 3 minute iti trimite restul. Automat multi jucatori nu stau sa astepte si restul serverelor, ci se conecteaza la unul din cele 400.

Deci ne putem lua adio de la inscrierea in Setti pentru ca oricum e ineficienta. Mai mult, impotriva redirectelor inscrise nu se va lua nicioadata vreo masura pentru simplul motiv ca aduc profit. Drept urmare nu o sa ma mai chinui sa emulez inscrierea in setti la urmatorul lor update pentru ca este o pierdere de timp.

5 comentarii:

  1. Nu se mai poate emula ca au introdus CAPTCHA ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vroiam sa te intreb...Care e parerea ta despre construirea unui masterserver romanesc? Am vazut ca au fost vreo 2 incercari dar fara prea mult succes. Totusi cred ca o lista de ~1000 de servere numai romanesti, fara redirecte, ar putea prinde.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer nu cred ca ar avea vreun viitor. In primul rand multi nu stiu inca cum sa-si modifice VDF-ul, iar in al doilea rand multi nu au timp de asta. De altfel este necesara foarte multa reclama. Mai mult ca sigur o sa fie privit cu scepticism de catre detinatorii de servere: o lista curata nu este in interesul lor. O solutie ar fi gasirea unei metode cat mai facile de inlocuire a configuratiei. Poate chiar "fortata", dar nu ar fi corect. Exemplul cel mai elocvent csservers.ro . Iti pot spune sigur ca acel masterserver este facut de mine si am avut acces deplin la loguri. Am vazut interogarile si inca mai au de lucrat mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fara distribuirea unui client de cs piratat e greu ... si asa si tot nu prea sunt sperante. Astia de la setti au reusit si valve nu le face nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, Daniel. O metoda de contact?

    RăspundețiȘtergere